Noord-Hollands Jeugdkamp
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van het NH-Jeugdkamp?

Het doel van het NH-Jeugdkamp is om honk- en softballende jeugd tussen 8 en 16 jaar in een sociaal pedagogisch verantwoorde omgeving een honkbalvakantie te bieden.

Wanneer is het NH-Jeugdkamp?

Het NH-Jeugdkamp vindt plaats in de zomervakantie van de basis- en middelbare scholen. Daarnaast is rekening gehouden met de reguliere zomerstop van de breedtesport honk- en softbal. In 2022 vindt het NH-Jeugdkamp plaats van 21 t/m 25 augustus.

Voor wie is het NH-Jeugdkamp?

Het NH-Jeugdkamp is voor alle honk- en softbal spelers geboren tussen 01-01-2014 (8 jaar) en 01-10-2005 (16 jaar). Groot of klein, beginnend of gevorderd. Het maakt niet uit! Voorwaarde is wel dat je ingeschreven staat bij een vereniging en al wat ervaring met het spelletje hebt.

Hoe ziet de invulling van het NH-Jeugdkamp eruit?

Het kamp vindt plaats van zondagavond 21 augustus t/m donderdagmiddag 25 augustus. Deelnemers worden op basis van leeftijd en speelniveau ingedeeld in teams. Deze teams doen alle bijna alle activiteiten met elkaar, en slapen ook in dezelfde tent op het complex. Overdag is er een afwisselend honk- en softbalprogramma. Dit programma wordt doorlopen met teamgenoten. Elke avond is er veel vrije tijd, maar zijn er ook activiteiten voor de deelnemers. Onderdeel hiervan zijn onderlinge wedstrijden, een disco en ‘Make the Team’.

Mijn kind heeft medicatie, hoe gaat de organisatie hiermee om?

Dit ligt helemaal aan de voorkeur van de ouders of deelnemer. We hebben vaak deelnemers met medicatie, er zijn twee manieren waarop we hiermee omgaan:
1. Deelnemer zorgt zelf voor de medicatie en het innemen.
2. De directe coach van de deelnemer beheert de medicatie en zorgt ervoor dat deze ingenomen wordt.

Mijn kind heeft een specifieke eetvoorkeur (vegetarisch, veganistisch etc.) of is allergisch, hoe gaat het NH-Jeugdkamp hiermee om?

Elke editie zijn er altijd wel een aantal deelnemers met specifieke eetvoorkeuren of eisen. Dit kan aangegeven worden bij de aanmelding. De organisatie houdt rekening met allergieën of vegetarische en veganistische eetvoorkeuren.

Wie zorgt er voor de deelnemers?

Het NH-Jeugdkamp heeft een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Alle teamcoaches, instructeurs en organisatieleden van het jeugdkamp hebben een liefde voor honk- en softbal en willen deze liefde delen. Vaak zijn de vrijwilligers zelf deelnemers geweest, en doorgegroeid tot teamcoaches of instructeurs. De vrijwilligers hebben allemaal ervaring in coaching en training geven. Daarnaast hebben een aantal vrijwilligers een maatschappelijke achtergrond en/of opleiding.

Mogen deelnemers ook thuis slapen?

In principe is dit niet een mogelijkheid. Door de jaren heen heeft de organisatie gemerkt dat kinderen die, om verschillende redenen, thuis slapen minder goed meekomen in het teamproces. Uiteraard wordt er gekeken of dit in lijn met de regelgeving kan. De uitgangspositie is dat alle deelnemers en coaches op het complex slapen.

Wat moeten deelnemers meenemen?

De paklijst zal overeenkomen met de lijst van de vorige editie. De lijst zal een aantal weken voor het jeugdkamp ook nog per mail verzonden worden.

Ik heb nog een vraag die niet beantwoord is!

Als er specifieke vragen zijn, dan kan je altijd contact zoeken met de organisatie:
info@nh-jeugdkamp.nl
www.facebook.com/nhjeugdkamp
0630203074 (Justin van Berkel)