Noord-Hollands Jeugdkamp
De Organisatie

Noord-Hollands Jeugdkamp
De Organisatie

Deze zomer is het zo ver, alweer de 18e editie van het Noord-Hollands Jeugdkamp! De organisatie is sinds editie van 2017 actief en bestaat uit Daan Groenewoud, Mike de Vries, Duco van Wijk en Justin van Berkel.

Even voorstellen!

Justin van Berkel – Algemeen Coördinator/Aanspreekpunt
Honkbal zit bij mij in de familie, ik ben al mijn hele leven op het veld te vinden. Ik ben voornamelijk pitcher, maar kan ook op andere posities uit de voeten. Ik ben begonnen bij Urbanus, via BC The Herons, Amsterdam Pirates, Double Stars en Battle Creek Bombers (USA) weer terug gekomen bij Herons.

In Nederland heb ik voornamelijk Overgangsklasse gespeeld, maar ik heb ook een uitstap mogen maken naar de Northwoods League in Amerika. Momenteel speel ik bij Sparks Haarlem.

Ik ben sinds 2011 als coach betrokken bij het Noord-Hollands Honk- en Softbal Jeugdkamp. Sinds 2017 heb ik de organisatie op me genomen. Honkbal heeft mij veel gebracht. Ik heb veel bijzondere mensen leren kennen, veel daarvan in mijn tijd als deelnemer van het jeugdkamp. Het plezier, de voldoening en de ontwikkeling van jonge spelers zorgen er voor dat ik help bij het organiseren van het jeugdkamp!

Duco van Wijk – Coördinator Avondprogramma/Technisch
Ik speel honkbal sinds mijn 5e. Ik ben nooit van club gewisseld en heb altijd voor BC The Herons uit Heerhugowaard gespeeld. Sinds mijn 17e speel ik in het eerste van de Herons en het hoogste niveau wat ik hier gespeeld heb is 1e klasse.

Lang heb ik als catcher achter de plaat gezeten, maar sinds een aantal jaar ben ik op andere posities gaan spelen, voornamelijk eerste honk en derde honk.

Ik help mee met de organisatie van het kamp omdat honk- en softbal nou eenmaal de mooiste sport ter wereld is. Er is geen beter gevoel dan de bal in een uiterste poging vangen/fielden of het winnende punt binnen slaan. Deze passie voor de sport deel ik graag met de jeugd en ik hoop dat ze na afloop met het zelfde gevoel het kamp verlaten.